maanantai 28. lokakuuta 2019

Emma

Olen alusta asti kiinnittänyt huomiota siihen, että aasialaiset kasvonpiirteet omaavat nuket yleensä hymyilevät, mutta länsimaiset ovat järestään tosikkoja. Kun löysin Kumikin valmistaman Emma Watsonia kuvaavan nuken pään, tilasin sen oitis, sillä olihan sillä hymynvire huulillaan.

Siinä vaiheessa en tietenkään vielä tiennyt, että eri valmistajien päät ja kropat eivät tuostavaan sovi yhteen. Ongelmia on joko ihonvärissä tai kiinnitysmekanismissa tai mahdollisesti molemmissa. Ja Emma jäikin melkein vuodeksi ilman vartaloa, kun ehdin tilata kaksikin kroppaa, jotka eivät sille käyneet. Onneksi löysin onesixthwarrior-keskustelupalstan (ilmeiseti jenkkiläinen) ja pääsin perehtymään sieltä löytyviin yhteensovittamis- ja muihin phicenohjeisiin.

Eikä Emmankaan hiukset olleet onnistuneet mallikuvansa mukaisesti.
Vai mitä sanotte?

Onesixthwarriorin ohjeiden mukaan liotin Emman hiuksia hiustenhoitoaineessa ja sainkin jotakuinkin tyydyttävän lopputuloksen aikaan. Vaikka minusta kyllä näyttää, että minun Emmani on totisempi kuin valmistajan tuotekuvan Emma.

Seuraavaksi tilasin Emmalle vartalon. Vaan kuinkas kävikään, tarjouksessa olleeseen vuoden 2014 kroppaan kuului pää mukaan, mitä en ollut tilatessani tajunnut, koska uudemmissa nimettömissä vartaloissa ei pää kuulu kauppaan. Eikä muuten ihonvärikään täsmännyt, joten tuo oliivi-ihoinen nukke sai pitää päänsä ja sai nimekseen Zara.

Sitten tilasin toisenkin vartalon, josta en ollut varma tuleeko se pään kanssa vai ei. Ihonväri sopi toki Emmalle, mutta koska nukella oli jo naama, muutaman kokeilun jälkeen annoin sen pysytellä alkuperäisessä kokoonpanossaan ja näin porukkaan tuli Tia.

Lopulta tilasin Emmalle Kumikin valmistaman vartalon, vaikka se ei olekaan Phicenin tapaan silikoni-ihoinen ja saumaton, vaan lähempänä barbien rakennetta. Luulin vihdoin onnistuvani luomaan Emmalle elämän, mutta jokin väliholkki puuttui, eikä pää pysynyt vartalossa. Siispä ei muuta kuin taas kiinalaiseen kauppaan ja ostamaan lisäosia! 

Yrityksen ja erehdyksen kautta nukke lopulta sai toimivan pää-vartalo -yhdistelmän. Vaikka muille nukeilleni olen antanut nimet ihan itse, niin Emmalle jäi käyttöön sen nimi esikuvakaunottarensa mukaan. Kenties siksi, että pää joutui odottamaan vartaloa melkein vuoden, eikä sitä ennen vielä varsinaisesti alkanut elää tai saada muuta nimeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömät kropat numerojärjestyksessä

Ensimmäiset "pelkät kropat" ilmestyivät vuonna 2014 ja ne myytiin pään kanssa. Joitakin näistä on edelleen saatavilla (maaliskuu 2...