tiistai 12. marraskuuta 2019

Henkilögalleria

Päätin tehdä henkilögallerian esitelläkseni nukkeni, jotka esiintyvät tässä blogissa. Toki Pikkukadun elämänmenossa on mukana muitakin nukkeja, mutta he ovat satunnaisia kulkijoita ja talossa työskenteleviä henkilöitä, joilla ei (ainakaan toistaiseksi) ole varsinaista henkilöllisyyttä tai erityistä omaa elämää. Ne nuket ovat kaikki Barbieita.

Seuraavassa blogini päähenkilöt etunimien mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sukunimien mukaan heitä ei voikaan aakkostaa, koska useimmilla ei - ainakaan vielä - ole kuin etunimi. Tällä sivulla kerron lyhyesti jokaisen luonteesta ja elämäntilanteesta. Tekniset tiedot ja tarinan siitä, miten kyseinen nukke on päätynyt minulle löydät jokaisen tekstissä olevasta linkistä. Nimen perään olen suluissa laittanut mahdolliset sukulais- ja seurustelusuhteet muiden tässä mainittujen henkilöiden kanssa sekä ammatin niiltä, joiden ammatti on jo selvinnyt. Täydennän tätä sivua sitä mukaa, kun nukeille rakentuu henkilöhistoriaa ja heidän roolinsa Pikkukadun elämässä valkenee minulle. En kuitenkaan paljasta tässä tarinan juonen käänteitä, sillä monenlaista on tiedossa. Pitäkää Pikkukadun blogia silmällä!


ANNA ELO (myyjätär) - Annan kuvia
Kukkasen Puodin Anna on vienosti hymyilevä myyjätär, joka kiertää mukanani messuilla ja markkinoilla. Anna on innokas poseeraamaan kaikkien face- ja instajulkkisnukkejen kanssa. Ja varsinkin ihan tavallisten tallaajien kanssa, jotta saa tuntea itse olevansa se julkkis, jonka kanssa poseerataan!

Anna on ensimmäinen Fashionista Barbieni ja toistaiseksi ainoa Fashionista, jonka olen ostanut uutena. Siitä miten juuri Anna osui muuttamaan meille voit lukea täältä.


ANNICA KOSKI (Rian äiti - tilitoimistotyöntekijä) - Annican kuvia

Annica työskentelee Teuvon tilitoimistossa ja on naimisissa Taisto-nimisen rekkakuskin kanssa. Mies on usein viikonkin yhteen menoon poissa kotoa, joten käytännössä Annica on oikukkaan teinin (kts. Ria Koski) yksinhuoltaja. Valitettavasti puolisolla on taipumusta kallistaa pulloa vapaa-ajallaan ja äityä helposti väkivaltaiseksi. Annica harrastaa käsitöitä ja lukemista.

Annican tekniset tiedot ja syntytarina täällä.

 

 

ARI (Tian poikaystävä) - Arin kuvia
Tämä kauniisti hymyilevä pulisonkimies yrittää tehdä Tiaa onnelliseksi. Siinä onnistuminen vaan ei ole kovinkaan varmaa, sillä Tian kasvoille näyttää asettuneen pysyvä yrmeä ilme. Ari kuitenkin on tosissaan rakastunut ja suunnittelee yhteistä elämää Tian kanssa tajuamatta ollenkaan, että on Tialle vain ajanvietettä paremman puutteessa. Tässä saattaa olla tulossa sydänsuruja ja draamaa.

Ari on Barbie ja löytynyt kirpputorilta. Lue täältä lisää.


BERTTA SYDÄNMAA
Vastikään leskeksi jäänyt mummohenkilö, joka viettää paljon aikaa ikkunan ääressä. Nähtäväksi jää, kuinka tarkkasilmäinen hän on, ja millaisin seurauksin hän jakaa huomioitaan eteenpäin. Siitä olen nimittäin jo nyt varma, että Bertta tulee kohahduttamaan talon väkeä kerran jos toisenkin.

Bertta on actionhahmo ja ainoa löytämäni ikääntynyt naisnukke. Lue toki lisää täältä.


ELISE SIMOLA  (Veran pikkusisko, Kalle Armaksen tytär) - Elisen kuvia
Elise on nuori nainen, jolla on suuria suunnitelmia oman tulevaisuutensa varalle, eikä hän arastele käyttää muita astinlautanaan toteuttaakseen haaveensa. Elise on todellinen tahtonainen, joka toimillaan aiheuttaa hämminkiä, vaikka tarkoitus ei olisikaan käydä niin. Elisen sukunimestä voisi ottaa viimeisen A-kirjaimen pois, jotta nimi kuvailisi häntä osuvasti. Elisen ideat iskee kanssaihmisiin kuin ukkonen.

Elisellä oli vaikeuksia saada itselleen sopiva kroppa, aiheesta lisää täällä.


EMMA VALO  (Erikin avovaimo - kirjastovirkailija) - Emman kuvia

Emma on vienosti hymyilevä kaunotar, joka on jo teininä alkanut kulkea yhdessä nykyisen puolisonsa Erikin kanssa. Tämä pari on edelleen kuin vastarakastunut, eikä heitä yleensä näe liikkumassa muuten kuin yhdessä. Heillä on kaksi komeaa urossiperianhuskya ja he harrastavat niiden kanssa näyttelyitä.

Emman pää on ensimmäinen yritykseni hankkia itselleni Phicen-nukke. Kuitenkin vartalon hankkiminen sille muodostui hutiostosten sarjaksi, joten ensimmäiseksi kokonaiseksi nukekseni tuli lopulta Zara. Emman vaiheista toimivaksi nukeksi voit lukea täältä.


ERICA  LAIHO (Pentin tytär - lukiolainen) - Erican kuvia
Henkilönä Erica on hiljainen ja selvästi sisäänpäinkäpertynyt epävarma nuori nainen. Syystä, jota en ole vielä keksinyt, Pentti on Erican isä. Erican äiti ei ole kuvioissa mukana. Siihenkään en ole vielä keksinyt selitystä. Naisen mallin puuttuminen perheestä on varmasti vaikuttanut Ericaan. Pentti-isä ei kuitenkaan ole tajunnut asiayhteyksiä eikä edes ajatellut, että tytär saattaisi tarvita ammattiapua identiteettinsä rakentamisessa. Erica harrastaa liikuntaa, varmaankin erittäin intohimoisesti jo siitäkin syystä, että välttäisi isänsä tyyppisen vartalon pulskistumisen.

Ericakin on saapunut minulle kahdessa erässä, pää ja kroppa eri aikaan ja ilman etukäteistietoa yhteenkuuluvuudestaan. Niiden parittumisesta voit lukea täältä.


ERIK SALO  (Emman avomies) - Erikin kuvia

Erik tai Eerikki, kuten Emma rakastaan hellästi kutsuu, on perushärmäläinen paksuniska. Ei paljoja puhu, mutta yllätykseksemme pussaa Emmaansa jopa valokuvaajan edessä. Pariskunta on vastikään muuttanut yhteen ja heillä on kaksi siperianhuskya. Onkohan Pikkukadulla tulossa häät piankin?

Erik sai nimensä jo pään tilausvaiheessa, koska näytti vähän samalta kuin joskus tuntemani Erik-niminen poika. Erikin teknisen historian voit lukea täältä.


 

GEMMA  (pubinomistaja) - Gemman kuvia

Gemma on ihan syntyperäinen suomalainen, vaikka ulkonäkö voikin hämätä, koska viittaa aasian suuntaan. Mutta Gemman äiti on kotoisin Filippiineiltä, mikä toki selittää tyttären eksoottisen kauneuden. Gemma on perinyt äidiltään kasvonpiirteet ja pikimustan tukkansa, mutta isältään pohjoismaalaisen vaalean ihonsa. Yksityisyrittäjänä toimiva Gemma on ahkera ja päämäärätietoinen nainen. Hän omistaa  Pikkukatu 16:n kivijalassa pubin, jonka nimi on yksinkertaisesti Gemma's.

Gemma on TBLeaguen valmistama Phicen, niitä alkuaikojen malleja, joille tuli pää kropan mukana, vaikka esttelytekstissä myytiin pelkkää kroppaa. Lisää teknistä tietoa ja hankintahistoria täällä.


IDA (parturikampaaja)
Sähäkkä punapää, jolla on kampaamo Pikkukatu 16:ssa.


JASMINE 
Tämä nainen on jo olemassa, mutta ei ole vielä löytänyt rooliaan Pikkukadun tarinoissa.


MIRA   - Miran kuvia
Jep, tämän niminen tummatukkainen nukke minulla on, mutta hän ei ole vielä löytänyt paikkaansa Pikkukadun elämässä. Kunhan talo rakentuu valmiimmaksi ja alan kuvata asukkaiden elämää, Mirallekin varmasti löytyy jokin paikka henkilöiden kirjossa.

Mira on TBLeaguen Phicen, jonka minulle tulosta voit lukea tarkemmin täältä.


LADY PELTOLA

Salaperäinen henkilö, joka aiheuttaa kohua mm. pukeutumisellaan ja peliharrastuksellaan. Hän on ammatiltaan valokuvaaja ja erikoistunut luonto- ja lemmikkikuviin ja saanut siitä ja nahka-asusteistaan lempinimen Nature Lady. Asuu jossakin lähistöllä, joskaan ei Pikkukatu 16:ssa. Mutta mahtaako hän silti yöpyä toisinaan talossa ja jos kyllä, niin missä asunnossa?

Tämän salaperäisen naisen ostin käytettynä Suomesta, lue lisää.


PENTTI LAIHO (Erican isä - asianajaja) - Pentin kuvia
Pentti on ammatiltaan yksityisetsivä ja tyyliltään laiskanpulskea. Pulloonkin hänen on nähty tarttuvan, tai ainakin yrittävän tarttua. Pentti käyttää mielellään pukua tai muita mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita. Vatsanympärys selittänee mittatilausvaatteiden tarpeen. Pentin vaimo on jättänyt miehensä ja tyttärensä jo vuosia sitten, ja Pentti on yksinään kasvattanut Erican.

Pentti on Action Man -nukke ja todellakin vaati saada muuttaa meille. Kerron täällä miten.
REISKA eli Remontti-Reiska (kaljanjuontiin erikoistunut remonttimies) - Reiskan kuvia
Reiska on auttanut Gemman pubin rakentamisessa, ja ulkonäöstään päätellen tulee olemaan kanta-asiakas. Reiskan elämästä ei vielä ole muita tietoja saatavilla.

Tekniset faktat ja erikoinen suomeentulohistoria täällä.


RIA KOSKI (oik. Maria, Annican tytär - yläkoululainen)
Ria on Tiannan paras kaveri ja salaa ihastunut Tiannan isoveljeen Tomiin. Äitinsä Annican kanssa Rialla on kahnausta vähän väliä. Vaikea ikä, äiti huokaa. Äiskä on jäänyt viime vuosisadalle, Ria huokaa. Ria rakastaa kissoja ja heillä onkin yksi kissa.

Ria on kuten ihastuksensa Tomi ja tämän sisko Tianna Harry Potter -sarjan Mattel-nukkeja.


ROSA AUTIO  (opiskelija) - Rosan kuvia
Nimestään huolimatta Rosa ei harrasta ruusuja, vaan keräilee kaktuksia. Mahtaakohan neito itsekin olla piikikäs, koska minkäänlaisen poikaystävää ei olla nähty ramppaavan opiskelijakämpän rapuissa?

Rosalla on actionhahmon vartalo ja phicentyyppinen pää. Mistähän mahtoivat löytyä?


STELLA
Nuori nainen, joka kulkee nahkatakissa ja farkuissa. Ei silti mikään jengiläinen, vaan fiksu nuori neito. Stella etsii vielä rooliaan porukassa, mutta tulee jossakin vaiheessa osaksi Pikkukadun elämää.

Tekniset tiedot ja meillemuuttohistoria täällä.


TEUVO ROIHUNEN  (Veran aviomies ja Tomin ja Tiannan isä - tilitoimistoyrittäjä) - Teuvon kuvia
Teuvo on todellinen naistenmies, joka tahtoo antaa tytöille kyytiä laulussa soivan esikuvansa mukaan (Teuvo maanteiden kuningas, siis). Tähän mennessä kaipuun kohteina ovat olleet ZaraTia ja Mella. Ja jotakuta Teuvo tähysti juhannuksena Mäntän tanssilavallakin. Teuvon vaimo kuitenkin on Vera. Teuvo harrastaa jenkkiautoja ja omistaakin yhden, jolla tosin ei ajella kuin ilmojen edellä.

Teuvo on Action Man, jonka tekniset speksit ja ostohistorian näet tästä postauksesta.
TIA KÄRKÄS  (Arin tyttöystävä) - Tian kuvia
Tia on todellakin sukunimensä veroinen tyyppi. Hän seurustelee Arin kanssa ilmeisetikin paremman puutteessa eikä lainkaan tositarkoituksella. Silti hän osaa olla mustasukkainen Arista, joka ei saisi edes puhua muille naisille. Draamaa lienee tiedossa, varsinkin kun Tia on jo joskus ollut joutumassa Teuvon pauloihin. Puuttuu vaan joku Tian arvolle (hänen omasta mielestään) sopiva komistus, ja Tia jättää Arin kuin risan rukkasen.

Tia on Phicen, jonka pää on kokeillut toistakin kroppaa. Täältä voit lukea tarkemman tarinan.
TIANNA ROIHUNEN  (Teuvon ja Veran tytär ja Tomin pikkusisko - yläkoululainen) - Tiannan kuvia

Tämä neito on murrosikäinen ja osoittaa jo diivan elkeitä pukeutumisellaan. Tiannan luokkatoveri ja paras kaveri ihan lapsuudesta asti on Ria, joka sattuneesta syystä kyläilee mielellään Tiannan luona.

Tianna on Harry Potter -sarjan Mattel-nukkeja. Tutustu täällä Tiannan tapaukseen.


TOMI ROIHUNEN  (Teuvon ja Veran esikoinen, Tiannan isoveli - lukiolainen) - Tomin kuvia
Tomi on kiinnostunut dinosauruksista ja muista fossiileista. Lisäksi hän tykkää kouluttaa perheen sheltie Sandya. Hän onkin koulussa luokkansa älykkö, joka on vanhemmillekin ihmisille aina kohtelias ja huomaavainen. Vaikka täysikäisyys lähestyy, Tomi ei ole edelleenkään kiinnostunut tytöistä eikä siis huomaa siskonsa ystävättären Rian ihastumista. Teuvo on joskus pohtinut poikansa seksuaalista suuntautumista, mutta vahvistusta kumpaankaan suuntaan ei ole toistaiseksi ilmennyt.

Tomi on kuten sisarensa Tianna ja tämän ystävätär Ria Harry Potter -sarjan Mattel-nukkeja.


TIMO ARMAS SIMOLA (Elisen ja Veran isä) - Kallen kuvia
Charmikkaasti harmaantunut herrasmies, joka toisinaan vierailee Pikkukatu 16:ssa. Ollut leskenä jo pitkään, mutta pitää edelleen sormusta.

Kallen kotiutumisesta voit lukea täältä.


VERA ROIHUNEN o.s. Simola (Teuvon aviovaimo,Tiannan ja Tomin äiti, Elisen sisko - kotirouva)
Vera on naimisissa Teuvon kanssa ja heillä on kaksi teini-ikäistä lasta, Tomi ja Tianna. Hän on aika tiukkailmeinen täti, joka heti ensimmäisssä valokuvaussessiossaan paljastui kaappijuopoksi. Se, miten perheen arvostus ja kupin kallistelu sopivat yhteen, jää nähtäväksi. Kuten sekin, miten Veran ja Teuvon liitto kestää Teuvon hingun jokaisen mahdollisen naisen perään.

Veran rakentamisesta voit lukea Veran esittelystä.ZARA MIE ent. Saara Miettinen  (sukulaiset 1:12 nukkekodin väkeä - ex-malli) - Zaran kuvia
Zara on aikanaan tehnyt näyttävän uran valokuvamallina maailmalla ja vastikään palannut Suomeen. Hänen syntymänimensä on Saara Miettinen, mutta koska suomalaiset nimet eivät taivu muunmaalaisten suussa, hän lyhensi nimensä taiteellisesti Zara Mie:ksi. Sukunimi Miettinen tulee ennen Zaraa suunnittelemani 1:12 nukkekodin henkilöistä. Perheen sukunimi oli Miettinen, koska toteuttamisessa oli niin paljon miettimistä. Ja toteuttamatta pienemmän koon nukkekoti jäikin, kun ihastuin Phiceneihin. Ilman isompaa miettimistä Zarasta tuli pikkunukkejen perheenisän isosisko.

Zaralla ei toistaiseksi ole miestä, vaikka muutaman action man -miesnuken olenkin jo Zaraa silmällä pitäen tilannut. Mutta ovat jotenkin vain ajautuneet toisten naisten kumppaneiksi. Ehkä jonakin päivänä Zarallekin löytyy Se Oikea. Kannattaisikohan Zaran kirjautua Tinderiin?

Ensimmäinen kokonainen Phicen-nukkeni sai nimekseen Zara. Hänellä on porukasta eniten henkilöhistoriaa ja toki eniten kuviakin löytyy. Nukesta voit lukea tarkemmin täältä.


Sori, väkeähän alkaa olla kuin muinoin helluntain epistolassa. Pitää kyllä kiireesti ruveta rakentamaan näille asuntoa, että voivat ruveta elämään elämäänsä. Pikkukadun taloon on tähän mennessä valmistunut ainoastaan alakerran kapakka, Gemma's. Mutta luulisin, etteivät talon kaikki asukkaat notku baaritiskillä, joten muustakin elämästä täytyy ruveta kertomaan. Toki olen jo erinäisiä draaman käänteitä mielessäni punonut, mutta nyt pitää kiireesti saada kalustettua asuntoja tapahtumapaikoiksi. Tai siis ensin rakentaa se kerrostalo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömät kropat numerojärjestyksessä

Ensimmäiset "pelkät kropat" ilmestyivät vuonna 2014 ja ne myytiin pään kanssa. Joitakin näistä on edelleen saatavilla (maaliskuu 2...