keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Pentti

Pentti oli nukke, johon rakastuin ensisilmäyksellä. Liekö siksi, että minullakin on vähän liikaa vyötärönympärystä... Joka tapauksessa mahtavaa, että valmistetaan myös tavallisen ihmisen muotoisia nukkeja, eivätkä kaikki ole mannekiinimitoissa. Pentti on OneToys:in valmistama actionhahmo, joka on alunperin ollut ammatiltaan henkivartija, josta ajattelin ensin tehdä yksityisestivän, mutta lopulta päätin kuitenkin, että Pentin ammatti on asianajaja.


Tämän OT-005 -nimellä kulkevan nuken kanssa samaa pulskaa kroppaa käyttävät sekä kiinalaisiin tekstiileihin että spiderman-vaatteisiin pukeutuneet miehet. Vastaava "Fat Man" löytyy myös muilta valmistajilta.

Nimi Pentti tulee vanhasta Pikku-Kalle -vitsitä, jossa äiti mutisi isälle: "Äh, puh, Pentti, *** vielä sentti" ja se vielä on tämän Pentin kohdalla "laihdu edes sentti". Sukunimi Laiho puolestaan tulee siitä, että Pentti itse kirjoittaa varsin huolimattoman o-kirjaimen nimensä loppuun ja joku on joskus kuriittaan lukenut, että Pentin sukunimi olisi Laihu, sillä tokihan Pentin pitäisi laihtua.

Olen 2019-20 opiskellut Jyväskylässä miniatyyrirakentajakurssilla. Toisinaan joku nukeista on ollut mukanani, jotta osaan mitoittaa valmistettavia huonekaluja. Kerran mannekiinina oli Pentti, joka aiheutti melkoisen kuhinan kanssaopiskelijoitteni porukassa. Lopulta Penttiä riisuttiin melkein kilpaa ja sen aitoutta jenkkakahvoja myöten ihasteltiin niin, että illan varsinainen opiskelu meinasi jäädä sivuseikaksi. Yksi jopa valokuvasi Pentin karvojen peittämää paljasta rintaa lähettääkseen kuvan Belgiassa asuvalle ystävälleen todistaakseen, miksi aikuinen ihminen voi hurahtaa nukkeharrastukseen. Saa nähdä miten käy, alkaako joku opiskelijakollegoistani harrastaa 1:6 mittakaavan nukkeja Pentin (ja melkein yhtä vahvaa ihastusta herättäneen Teuvon) ansiosta, sillä muutamat kyselivät tarkkaan, mistä tällaisia nukkeja saa tilattua. Vastaus muuten on: netistä. Pentti tuli Jenkeistä, mutta penttejä löytyy muunmaalaisistakin verkkokaupoista, jopa niinkin läheltä kuin Saksasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömät kropat numerojärjestyksessä

Ensimmäiset "pelkät kropat" ilmestyivät vuonna 2014 ja ne myytiin pään kanssa. Joitakin näistä on edelleen saatavilla (maaliskuu 2...