lauantai 29. helmikuuta 2020

Bertta

Iäkkäämpiä mieshahmoja nukeista löytyy jo useampiakin, mutta ne naiset! Pitkään ainoa tietämäni oli Mattelin Barbie McGarmiva Harry Potter -sarjasta. En kuitenkaan tykkää siitä nukesta, koska a) sen naama ei näytä kovin vanhalta ja b) se ei ole minun silmääni kaunis.


Sitten löytyi Star Warsin seitsemännen kauden Princess Leia, ah niin tyylikkäästi harmaantunut pikkuisen tanakoitunut täti. Siihen iskin silmäni, mutta lompakkoni ei antanut ostolupaa. Nuken hinta vaihteli toki kaupan mukaan, mutta oli halvimmillaan jotakin 299€ ja kalleimmillaan satasen enemmän. Ohessa valmistajan tuotekuva Leia Organasta.

Varmaan puoli vuotta haaveilin ja huokailin. Saman ajan jonotin uusintapainosta Steve Jobsista, että saisin papparaisen. Sitten Jobsin vanhuudenversion uudelleenlämmitys peruuntui. Siitä kiukustuneena aloin taas etsiä Princess Leiaa, ja yllättäen löysin sen 190 dollarilla (euroissa about 170 siihen aikaan). Tilaus sisään oitis!





Sitten alkoi odotus ja tuli epäilys - olinko sortunut huijausverkkokaupan pauloihin?! Onneksi olin maksanut tilaukseni PayPalilla, joten ajattelin voivani saada rahat takaisin, jos nukkea ei ala ilmaantua. Mutta alkoihan se ilmaantua, tullin kautta tietenkin ja hinta turposi lähes satasella. Mutta sain vanhan naisen!

Kun aloin purkaa nukkea paketista, huomasin tulleeni toiveitteni huijaamaksi. Olin ostanut ensimmäisen muovihiuksisen naiseni! Muovihiuksisella tarkoitan sitä, että hiukset on samaa valumuovia kuin pää eivätkä suinkaan "irtohiuksia". Pettymys. Sitten kun aloin kuoria nukkea vaatteista, tulin huomaamaan, että sen tanakkuus oli tehty topatulla alusbodylla. Pettymys. Ja viimeisin pettymys tuli, kun tajusin, ettei pakkaukseen sisälly minkäänlaisia vaihtokäsiä, kuten kaikilla muilla tämän hintaluokan nukeilla. Mutta silti, mummo oli hankittu!

Alkaessani kirjata mummelia tähän blogiin keksin sen nimen: Bertta. Kuulostaa riittävän vanhalta ainakin minun korvaani, ja jotenkin nimi sopii uteliaalle vanhalle mummelille, joka tietää talon kaikki asiat ja sopivissa tilanteissa jakaa informaatiota (tai disinformaatiota) eteenpäin. Elämänvaiheita olen Bertalle suunnitellut jo aika pitkälle, ja mummelille sopivia huonekaluja ja koriste-esineitäkin on kertynyt jo jonkinmoinen määrä. Kohta päästään kurksitamaan Bertan kotiin ja elämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimettömät kropat numerojärjestyksessä

Ensimmäiset "pelkät kropat" ilmestyivät vuonna 2014 ja ne myytiin pään kanssa. Joitakin näistä on edelleen saatavilla (maaliskuu 2...